25 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΜΠΑΣ CFL 11W ΜΕ 2 ΑΑ' ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ



29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8:28 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 500 Whr ΑΠΟ 2 ΜΠΑΤΑΡΙΟΥΛΕΣ ΑΑ
    SOLIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασιλης τσαβαρησ12:04 μ.μ.

    γεια σου ρε φιλημων εφευρετη,πολυ καλο !!μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ. Αλλά εάν μου επιτρέπεις, δεν εφευρίσκω, απλώς μεταφέρω γνώση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετος10:25 π.μ.

    Πολύ ωραίο! Αν μπορείς βάλε σε μιά λίστα τα υλικά που χρησιμοποιείς και την κατασκευή -τύλιγμα- του μετασχηματιστή. Έτσι κι αλλιώς συγχαρητήρια για τον κόπο σου να ενημερώσεις το κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11:27 π.μ.

    poly kalo bravo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια.
    Λίστα υλικών κατασκευής :
    1) Ηλεκτρολυτικος πυκνωτής 100μf/10v
    2) Αντίσταση 22Ω
    3) Τρανζίστορ 2Ν3055
    4) Μετασχηματιστής , πήρα έναν από χαλασμένη πλακέτα τροφοδοτικού PC και αφαίρεσα το παλιό πρωτεύων και τύλιξα ένα δικό μου . Πρωτεύων L1 = 5+5 σπείρες με 0,35mm πηνίοσυρμα χαλκού. Δευτερεύων L2 = περίπου 350-450 σπρείρες με 0,12 πηνιόσυρμα χαλκού.

    * α) η έξοδος του μετασχηματιστή είναι 1100 v και όταν εφαρμόζω φορτίο (λάμπα) τότε πέφτει στα 650 v.
    β) Η τάση τροφοδοσίας είναι από 1,5V - 4,5V DC.

    * Στα VIDEO (Νο1) ο μετασχηματιστής που χρησιμοποιώ έιναι ένας M/T Υψηλής CRT οθόνης !!! (από σκουπίδια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2:47 π.μ.

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ... ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ...

    ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΥΨΗΛΗΣ.. (ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΑΚΕΤΟΥΛΕΣ???
    ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9:56 π.μ.

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΙΜΕΡΩΣΕΙΣ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ και πάλι.

    Χαίρομαι για την οικειότητα της χρήσης !
    Άλλωστε γι'αυτό το μοιράζομαι.

    Για αρχή καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα CFL που ο σωλήνας της μοιάζει με ελλατήριο , σαν κι' αυτή στο βίντεο.

    (δεν μας ενοχλεί έαν αυτή η λάμπα δεν "ανάβει", δεν λειτουργεί με το κοινό ρεύμα -230v,ή 12v ακόμα και "καμμένη" για μας είναι μιά χαρά !, εγώ τις παίρνω από τα σημεία ανάκύκλωσης !)

    Το πλαστικο κέλυφος ανάμεσα λάμπα και σπείρωμα μπορεί να χωρίσει με ένα κατσαβίδι , φαίνεται η διαχωριστική. Δεν χρειαζόμαστε το κύκλωμα εναύσης (τη πλακέτα ) ούτε τιποτα άλλο μόνο το πάνω μέρος πού έχει τη λάμπα. Προσοχή όταν χωρίζετε τη λάμπα από τη πλακέτα, έχει συρματάκια - επαφές ..αυτά όσο πιό ανώδυνα..τα χρειαζόμαστε, είναι τυλιγμένα γύρω από ακροδέκτες. Ξετυλιξτε τα, μην τα κόψετε.

    Τα ηλεκτρονικα εξαρτήματα τα βρήκα κυριολεκτικά από "σκουπίδια" . Εαν όμως τα αγοράσεις το κόστος είναι περίπου 2-3 ευρώ.
    Η κατασκευή της πλακέτας είναι πολύ εύκολη.

    Θα βιντεοσκοπήσω εκ νέου την όλη κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7:12 μ.μ.

    Απλά απίστευτο... έχω μείνει άφωνος!!!!
    Συγχαρητήρια.
    Περιμένω ανυπόμονα την εκ νέου βιντεοσκόπιση της κατασκευής.
    !!!ΕΛΛΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπως αναφέρθηκα και προηγουμένως δεν ευφευρίκω.
    Μεταφέρω γνώση.
    Στόχος είναι η λειτουργία της κατασκευής, όχι με συμβατές μεθόδους παροχής ενέργειας.
    (3)Ελεύθερη Ενέργεια=(2)Ελεύθερη Γνώση=(1)Ελεύθερος (Άν)θρωπος.
    Και Αντιστρόφως Ανάλογα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε προηγούμενη ανάφορα στη λιστα υλικών (και στο σχέδιο του βίντεο) το τρανζίστορ δεν ειναι 2N3055 npn αλλά 2Ν2222 npn.
    Συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5:27 μ.μ.

    ΕΙΣΤΕ .... ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΚΥΡΙΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5:27 μ.μ.

    www.free-energy-info.co.uk

    www.free-energy-info.co.uk/PJKbook.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5:28 μ.μ.

    μπραβο παιδια, συνεχιστε, ειστε αξιεπαινα για οτι κανετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος5:41 μ.μ.

    Εχεις δικιο ST, δεν χρειαζετε η λαμπα να ειναι καινουρια, και οι καμμενες απο την ανακυκλωση κανουνε, ακομα και καμμενη και απο τα δυο τα νηματα να ειναι παλι κανει...

    Πεταμε τοσες λαμπες στην ανακυκλωση, ενω λειτουργουνε μια χαρα για τη δουλεια αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5:51 μ.μ.

    δε χρειαζετε πλακετες ρε παιδια, ετσι οπως λαχει να τα στηριξετε τα εξαρτηματα, παλι δουλευει το κυκλωμα.

    βαλτε επαναφορτιζομενες μπαταριες 1.2 βολτ
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΝΕ "ΠΡΟΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ" ,
    (και ισως βγαλτε τον ηλεκτρολυτικο, η μειωστε τη χωρητικοτητα του).
    Επειδη περναει απο μεσα τους ο σχετικος παλμος... μπορει και να ΤΙς αυτο-επανα-φορτιζει.... ακουγονται πολλα μεν, αλλα μονο το πειραμα θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχετικά με τον Patric Kelly όπου έχει αφιερώσει και αφιερώνει χρόνο για να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με F.E. (ο πατέρας του John Kelly εφευρέτης F.E. !!) όπου αναφέρετε ο φίλος παραπάνω , με το Link και το pdf... το προτείνω !!!...θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον...όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνετε, θέλουν πολύ μελέτη και αποδικοποίηση οι πληροφορίες αυτές.
    Ναί, πράγματι "πετάνε" πολλές λάμπες "καμμένες" στην ανακύκλωση. Καλό για την υγεία μας (υδράργυρος σε αέρια μορφή - CFL λάμπες) θα ήταν να χρησιμοποιούνται λάμπες LED . Αναλόγως της τάσης εισόδου στο κύκλωμα , μπορεί να λειτουργήσουν λάμπες LED. Πειραματιστείτε με διάφορα τρανζίστορ και τάσεις . Π.χ. στο ιδιο κυκλωμα ο Salaxoyris έχει τάση εισόδου 12vDc και 10ma, για μία λάμπα Led 230vAc 10Watt, η φωτεινότητα της λάμπας είναι στο 80% της έντασης της από ότι αν την έβαζε στην "πρίζα" , όμως πάραυτα η κατανάλωση είναι πολύ μικρή.!!!
    Δυστυχώς λόγω οικονομικής ¨τρεχάλας" - όπως όλοι μας- δεν έχω το χρόνο να τραβήξω και να σηκώσω βίντεο με διάφορες μεθόδους τροφοδοσίας αυτού του κυκλώματος που έχουμε πειραματιστεί και λειτουργούν. Όμως θα σας τις αναφέρω παρακάτω. Σε καμία περίπτωση το κύκλωμα αυτό δεν μπορεί να επανα-αυτο-τροφοδοτήσει την ίδια του την πηγή, όμως δείχνει να έχει καλή ενεργειακή απόδοση ο "συνδυασμός" αυτού του κυκλώματος με τις CFL ή LED .

    Μέθοδοι τροφοδοσίας του κυκλώματος από "ενναλακτικές" πηγές ενέργειας.
    α) Μία ¨μπαταρία" είναι η μέθοδος με τις δύο πλάκες 1)από χαλκό και 2) κασσίτερο . ¨ολοι γνωρίζουμε ότι σε ένα δοχείο πλαστικό , με δύο πλάκες , χαλκό - κασσίτερο ή χαλκό και αλουμίνιο ή γενικά ένα θερμό και ένα ψυχρό μέταλλο :) με ένα ηλεκτρολύτη (χυμός από λεμόνι κ.λ.π[ ) παράγεται ενέργεια. Με την ίδια λογική μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά δοχεία με αντίστοιχες πλάκες σε σειρά ή και παράλληλα και να τροφοδοτήσετε το κύκλωμα. Αντί για χυμό λεμονιού , πειραματιστείτε με ξύδι-νερό , θαλλασινό νερό κ.λ.π. ωραία αποτελέσματα έχει νερό-χλωρίνη !.
    β) η ϊδια λογική είναι να θάψουμε στη Γη (γίνετε και στις γλάστρες αλλά η ένταση ρεύματος είναι μικρή) πάλι δύο πλάκες - χαλκό-αλουμίνιο, για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε Κασσίτερο (εγώ πήρα τη παλιά ράβδο από τον ηλιακό θερμοσίφωνα) και ράβδο Ανθρακα (είναι δύσκολο στο εμπόριο, χρησιμοποίησα τις ράβδους άνθρακα που έχουν οι τετράγωνες 6volt μπαταρίες που χρησιμοποιούν για φωτοσήμανση στα έργα-κάτι στρογυλλά πορτοκαλί φανάρια).
    γ) άλλη μέθοδος είναι η συλλογή ενέργειας και τροφοδοσίας του κυκλώματος από τα ραδιοκύμματα ή από γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης του δικτύου με τη μέθοδο της επαγωγής.
    1-Από τα ραδιοκύμματα , θα πρέπει να είστε σε αστική περιοχή με πολλούς ραδιοσταθμούς ή κοντά σε ένα ραδιοσταθμό. Κατασκευάστε ένα Crystal Radio και σηκώστε μεγάλη οριζόντια κεραία 20-30 μέτρα και παραπάνω εαν μπορείτε. Αφού συντονιστείτε στον ποιό δυνατό κοντινό σταθμό στην έξοδο του δέκτη βάλτε μετασχηματιστή -διόδους ή διόδους ανάλογα με τη τάση εξόδου και τροφοδοτήστε το κύκλωμα.
    2- Από πυλώνες μεταφοράς υψηλής τάσης του δικτύου. Απλώστε ένα καλώδιο πολυ-πολύκλωνο παράλληλα με τη κατεύθυνση και ακριβώς από κάτω από τη γραμμή μεταφοράς της υψηλής του δικτύου. Το καλώδιο αυτό θα πρέπει να είναι στηριγμένο σε μονωτήρες στις άκρες του και να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο ύψος από το έδαφος (προσοχή όσο πλησιάζετε την γραμμή μεταφοράς του δικτύου, αυξάνετε και η ένταση του πεδίου άρα και η τάση-), ένα μέτρο από το έδαφος είναι καλά, Οι στηρίξεις στο έδαφος θα πρέπει να είναι από μη αγώγιμο υλικό , πλαστικός σωλήνας κ.λ.π. Η διαφορά τάσης προκύπτει από το καλώδιο και από ένα ηλεκτρόδιο στη Γή. Πάλι διόδους κ.λ.π.
    Πειραματιστείτε αντί ηλεκτρολυτικού πυκνωτή να είναι υψηλής συχνότητας και τάσης (π.χ. 27n-100n-680n / 400v-600v-1600v / MKP) αναλόγως τάσης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4:12 μ.μ.

    Σωστοςςςςςςςςςςςςςςςς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8:50 μ.μ.

    Καλα, αυτο στο τελος με το γυαλι να βιδωνει με εστειλε κανονικα !

    Respect !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. γεια σε ολους Θα ηθελα να ρωτησω για το RF chock τι μπορουμε να χρησιποιησουμε ? Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα , Sunrisezero , για την "ιστορία" και μόνο , το RF chock, έχει το ρόλο του φίλτρου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό στρογγυλό - τύπου δαχτυλίδι ( Ο-ring ferrite chock) και να τυλίξεις ένα πηνίοσυρμα , για τη συγκεκριμένη εφαρμογή , 50-100 μH , αναλόγως την τιμή , θα υπάρξουν ανάλογα αποτελέσματα.... χρησιμοποίησε ένα έτοιμο από την πλακέτα έναυσης από παλιά λάμπα cfl. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπερα εχω μια απορια εχω παρει το τρανζιστορ 2ν3055 εχω Αντίσταση 22Ω το προβλημα ειναι πως θα φτιαξω τον μετασχηματιστη και αν βαλω Ηλεκτρολυτικος πυκνωτής στα 100μf/16ν αντε 100μφ/10ν τι θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα. Ο μετασχηματιστης ειναι ενας κλασικος μ/ς με πρωτευων και δευτερων τυλιγμα. Εαν δεν μπορεις να το καταφερεις χρησιμοποιησε εναν ετοιμο μ/τ απο τη πλακετα - κυκλωμα μιας λαμπας CFL. Επισης δεν υπαρχει προβλημα με το να χρησιμοποιησεις πυκνωτη 16v. Ισως να ανεβασεις τη ταση λειτουργιας. Σε ευχαριστω για την επικοινωνια ..... Και ευχομαι σε επιτυχια κατασκευης. Για οτιδηποτε πολυ ευχαριστως να σε βοηθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερα φιλε μ.Σημερα την τελειωσα απλός δεν εχω λαμπα αυριο τηα κανω το τεστ,αν δεν τα καταφερω να φωτισει θα μπορεσεις να μ στειλεις με βιντεο την κατασκευη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα και παλι. Ευχομαι να επιτυχεις στη προσπαθεια σου. Σιγουρα μπορω να βοηθησω με ενα βιντεο . Θα πρεπει να μοτ δωσεις ομως λιγο χρονο....επειδη τους τελευταιους μηνες εχω μετακομισει και ειναι τα πραγματα μου ανω κατω.....αλλα θα βγαλουμε ακρη......επισης θα ηθελα να σου επισημανω οτι στο βιντεο αναφερω λανθασμενα οτι χρησιμοποιω 2Ν3055 ενω χρησιμοποιω 2Ν2222... Βασικα κανει 3055 αλλα εχει υψηλοτερη τσση λειτουργιας π.χ. 9 voltελπιζω να βοηθησα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλημερα...εβαλα 2 μπαταριες ΑΑ τιν λαμπα το 3094 αλλα δεν μ εφτασαν οι σπιρες και τις εκανα 300 με αποτελεσμα μολισ συνδεω την λαμπα να κανει ενα αναμα και μετα να σβηνει...αυτο οφείλεται οτι χρειαζεται 9 volt η οι σπιρες ειναι λιγες και θελει απο 350 - 450 οπως λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή