06 Μαρτίου 2012

Tesla coil , solid state, HFq

5 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε φίλε
    δε μου λές όταν του βγάζεις το κροκοδηλάκι του κόβεις την τροφοδοσία?
    Με πόσα volt και πόσα Α δουλεύει το σύστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι δεν κόβω τροφοδοσία . Το κροκοδειλάκι συνδέει γείωση και λάμπα. Θα στο πάω αλλιώς. Βλέπεις δύο πηνία μεγάλα και όρθια (Τέσλα) το ένα έχει πηνίο ταλάντωσης (με το σωληνακι αλουμινίου γύρω του , πάνω στη μπλε βάση θα το ονομάσω transmiter1) και το άλλο δίπλα, πάνω στο πλαστικό ποτήρι, θα το ονομάσω - reciever2. Η απόσταση μεταξύ τους 30 εκατ. Το 1 ταλαντώνει σε πολύ υψηλή συχνότητα και υψηλή τάση (υπολογίζω 120-150Kv). Εκπέμπει RADIANT Energy σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Δίπλα τώρα στο 1 τοποθετώ το 2 το οποίο είναι ακριβώς όπως το 1 (διαστάσει, πάχος σύρματος) αλλά σε συγκεκριμένες αποστάσεις και χωροδιάταξη στο χώρο( θα στο εξηγήσω μετά) από το πηνίο 2 η μία απόληξη είναι στον αέρα, η άλλη πάει στη λάμπα και η άλλη μεριά της λάμπας στη γέιωση (σωλήνα νερού)-(λάμπα σε σειρά μεταξύ πηνίου και γείωσης). Στο βίντεο βλέπεις τη λάμπα φθορίου να ανάβει χωρίς καλώδια και άλλη λάμπα στο χέρι, ανάβει λόγω της Radian energy , Η ενέργεια αυτή εκπέμπεται σε συγκεκριμένες αποστάσεις από τη πηγή εκπομπής (πηνίο 1) , δηλαδή φαντάσου ότι το πηνίο είναι η καρδιά ενός κρεμυδιού , και η radiant energy εκπέμπεται σαν της λωρίδες-φλούδες του κρεμυδιού , φαντάσου ότι κάνεις μια κάθετη τομή στο κρεμύδι. Εάν εγώ μετακινήσω το πηνίο 2 πιό εκεί ας πούμε 5 εκατ. δεν κανει recieve την radiant energy και δεν ανάβει η λάμπα, αν το πάω ακόμα 5 εκατ. πιό εκεί ανάβει-μέγιστη απόσταση που το έχω δοκιμάσει είναι τα 60 περίπου εκατ. Επίσης το πηνίο 2 λαμβάνει περισσότερη ενεργεία οταν το έχω κάθετα στο 1 ( σε σχήμα ταυ περισσότερο από ότι σε σχήμα σταυρού) και βέβαια σε συγκεκριμένες απόστασεις. Η τάση τροφοδοσίας είναι 70 V DC - 0,196 A , περίπου δηλαδή 14 Watt, η λάμπα που ανάβω στο βίντεο είναι 15 Watt , μετά δοκίμασα μέχρι 60 Watt και άναβε μάλιστα περισσότερο λαμπερά από ότι στο 230Vac. θα το ξανακάνω και θα σηκώσω βίντεο. TESLA φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μετά μας λένε για υπερθέρανση του πλανήτη και ενεργειακό πρόβλημα ενώ το ενεργειακό πρόβλημα το έλησε ο Τέσλα πριν πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε θα ψάξω και θα βρώ σε PDF σε ελληνικά τη ζωή του Τέσλα και θα στη στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέει...όταν έβαλε μπροστά το πηνίο στο Colorado Springs τη πρώτη φορά κάηκε η γεννήτρια του σταθμού εκεί...υποσχέθηκε ότι θα τους τη φτιάξει..'οταν την έφτιαξε και ήθελε να κάνει δοκιμές μόνο το βράδυ ..έκλεινε τον σταθμό και τραβούσε αυτός το ρεύμα...τότε λέει... άναβε λάμπες ακουμπώντας τες στο έδαφος σε απόσταση 45 Km !!!! Ο ουρανός τη νύχτα φωτιζόταν από παραξένα χρώματα σε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά !!! ε? τι λες εσύ ? το 1900 ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή